Станіславська громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ШАНОВНІ ВОЛОНТЕРИ, ДРУЗІ, ДОБРОДІЇ!!!

Дата: 05.04.2018 12:57
Кількість переглядів: 197

    В Україні стартує Всеукраїнський Місячник Товариства Червоного Хреста, який проходить з 01 по 30 квітня 2018 року під гаслом «100- річчя з дня утворення Червоного Хреста України»

    Товариство Червоного Хреста виникло під впливом ідей та дій швейцарського бізнесмена Анрі Дюнона, який в 1859 році організував міських жителів для допомоги тисячам солдат, поранених під час битви біля Сольферіно між військами Австрії, з однієї сторони, та Франції і Садинії, з другої. Страждання, очевидцем яких був сам Дюнан, не давали йому спокою, і через три роки він написав про те, що пережив, книгу «Згадки про битву» при Сольферіно». Разом з чотирма однодумцями Дюнан організував в Женеві Міжнародний Комітет, до участі в якому були запрошені Європейські держави.

    В 1863 році під час зустрічі представників 16 країн народилось Міжнародне Товариство Червоного Хреста.

    Спливають у вирій подій літа, а з ними - багато символів і чисел минулого, його сповідань і поразок.

    Натомість залишаються одвічні істини, непідвладні часові - потреба в милосерді, людяність, взаємодопомога, співчуття. Уособлює ці ідеали Червоний Хрест України.

    1918 рік Україна розбурхана революцією... Республіка, що проголосила демократію в житті держави та народу, переживає критичні часи.

    Після укладання Центральною радою Бресі-Литовської угоди з Німмечиною сюди суне військо кайзера.

    На тлі загального безладу зростає зубожіння населення, лютує голод. Одна з найбільш тривожних прикмет часу-катастрофічний стан охорони здоров'я.

    В газеті «Боротьба» з'явилося повідомлення «18 квітня закінчилась робота з'їзду по організації Товариств Червоного Хреста України».

    Упродовж цього тривалого часу Товариство Червоного Хреста України довело життєздатність, згуртованість і здатність будь-коли, за найскрутніших обставин прийти на допомогу.

    Один з важливих пріоритетів Товариства Червоного Хреста уже 100 років поспіть, це допомога державі у наданні медичної, соціально-побутової, матеріальної та натуральної допомоги найбільш незахищеним верствам населення. На це спрямовані програми та численні благодійні заходи Товариства.

    На відміну від усіх інших благодійних інституцій. Товариство Червоного Хреста єдина громадська організація, що має особливий гуманітарний мандат, володіє гуманітарною ініціативою, як повноважний член Міжнародного Руху Червоною Хреста і Червоного Півмісяця.

    Просимо Вас організувати колективи взяти участь у Місячнику. Ми впевненні, що Ви не залишитесь байдужими і ініціюєте збір коштів та натуральної допомоги серед своїх колективів.

    Заходи Місячника - це збір коштів, продуктів харчування, одягу, взуття, медикаментів та інше.

    Зібрані кошти просимо перерахувати на р/рахунок №26004154853 в «Райффайзен банк Аваль».

    МФО - 380805. Код 241 05962.

    Одержувач Білозерська районна організація Товариства Червоного Хреста України. Призначення платежу : «Місячник Червоного Хреста».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь