Станіславська громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Важлива інформація для громадян, які одержують субсидії!

Дата: 01.03.2019 13:50
Кількість переглядів: 161

    В рамках пілотного проекту, Урядом затверджено правила виплати житлових субсидій.

    З лютого 2019 року стартують дві моделі отримання субсидії на відшкодування витрат з оплати комунальних послуг населенням. Паралельно працюватимуть два механізми монетизації субсидій — безготівковий, та виплата коштів готівкою.

    Усі громадяни, які звернулися або звернуться в 2019 році до кінця опалювального сезону з новим пакетом документів, для призначення субсидії з січня, лютого, березня, квітня 2019 року, будуть опрацьовуватись в новій системі, яка передбачає розрахунки за спожиті послуги субсидіантами через “Ощадбанк”. Тобто, громадяни щомісячно будуть проінформовані СМС повідомленнями про розрахунки субсидією з підприємствами, які надають житлово-комунальні послуги, та отримають інформацію про необхідність, у разі потреби, здійснити доплату власними коштами за фактично спожиті послуги.

    Після закінчення опалювального сезону 2019 року, економні громадяни матимуть змогу отримати готівкою кошти невикористаних субсидій, які залишаться після проведення розрахунків з надавачами житлово-комунальних послуг.

    Починаючи з лютого 2019 року, тим кому субсидія була призначена з жовтня, листопада, грудня 2018 року, отримуватимуть субсидію до кінця опалювального періоду за новими правилами — у готівковій формі.

    Громадяни отримають у березні 2019 року готівку для розрахунків за комунальні послуги за лютий, у квітні за спожиті послуги у березні, у травні — за квітень. Домогосподарство отримуватиме підтримку від держави у вигляді субсидії готівкою і далі зможе самостійно розраховуватися за спожиті послуги, а зекономлені кошти використовувати на свій розсуд.

    Пенсіонери, які отримають пенсійні виплати через банк, які розташовані в нашому населеному пункті (“Ощадбанк”), матимуть змогу в березні зняти свою субсидію безпосередньо у банкоматі цього банку. Усі пенсіонери, яких обслуговує “Укрпошта”, отримуватимуть субсидії готівкою через листонош у день одержаної пенсії.

    Іншим категоріям громадян, починаючи з 12 березня 2019 року необхідно буде звернутися до відділення АТ “Ощадбанк” та надати паспорт та ідентифікаційний код для отримання грошового переказу через послугу “швидка копійка”. Одночасно з виплатою субсидії за лютий, кожному одержувачу буде відкрито персональний банківський рахунок, на який перераховуватиметься сума субсидії у квітні та травні.

    Кожному субсидіанту, якому допомогу призначено з 2018 року, у березні “Укрпошта” доставить повідомлення про те, скільки і яким чином надійде коштів субсидії від Уряду для оплати комунальних послуг.

    Таким чином, Урядом буде здійснено пілотування паралельно двох моделей монетизації. За результатами аналізу їх ефективності прийматиметься рішення щодо впровадження однієї з них з травня 2019 року.

    Управління соціального захисту населення Білозерської державної адміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь