Станіславська громада
Херсонська область, Херсонський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Увага! Спалах кору!

Дата: 12.04.2019 08:29
Кількість переглядів: 170

Як зупинити спалах кору

Наше здоров’я - усіх разом і кожного зокрема - залежить від рівня щеплень у країні.

Щоби подолати спалах кору в Україні - українці повинні оцінити небезпечність ситуації з даним захворюванням - смертності від ускладнень, та провести заходи профілактики хвороби на кір: вакцинація!

26 червня 2018 року МОЗ затвердило наказ №1216 «Про проведення обов’язкових проф. щеплень проти кору за епідемічними показаннями», групам ризику. Таке рішення прийнято у зв’язку зі зростанням захворюваності на кір серед дорослих.

Вакцини КПК є безоплатними для усіх дітей і підлітків до 18 років, а також для дорослих із групп ризику: медиків, освітян, студентів, військових, учасників Операції об’єднаних сил.

Зупинити спалах кору може  колективний імунітет. Коли не менше 95% українців будуть вакцинованими проти кору, захворювання піде на спад і захищеними від смертельно небезпечної хвороби будуть навіть ті діти і дорослі, які не можуть вакцинуватися з медичних причин.

Що може зробити кожен:

  • перевірити свою карту щеплень: дві дози вакцини КПК захищають від кору упродовж усього життя, а у разі хвороби - значно зменшують ризик тяжких ускладнень;

  • якщо ви не пам’ятаєте, коли і які щеплення були зроблені вам чи вашій дитині і не збереглися медичні дані про щеплення, зверніться до свого лікаря - педіатра чи сімейного лікаря.

  • якщо ви чи ваша дитина пропустили обидві або тільки  другу дозу вакцини КПК за Календарем щеплень, якнайшвидше зверніться до медичного закладу, щоб отримати щеплення.

Ризик захворіти збільшується  через спільне перебування дітей школах та дитячих садках, оскільки вірус кору передається дуже швидко і в зоні особливого ризику знаходяться діти, які не можуть отримати щеплення.

З метою забезпечення епідемічного благополуччя населення і попередження розвитку інфекційного захворювання та створення орієнтованої кількості осіб серед груп професійного ризику і потреби в вакцині проти кору звертайтеся до свого сімейного лікаря щоб перевірити наявність імунітету від кору, краснухи і паротиту за допомогою лабораторних аналізів «ЛАБДІАГНОСТИКА», «АНДРОС»...

Станіславська амбулаторія ЗПСМ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь